Aquesta setmana s’ha donat inici als treballs per forestals al barranc de Torners. Aquesta és la segona fase d’una actuació que es va iniciar anteriorment amb l’objectiu de millorar la prevenció d’incendis de la zona. Els treballs consisteixen en la continuació de l’àrea estratègica executada en la primera fase, mitjançant la tallada selectiva d’arbres així com una estassada selectiva. Tot i això, s’haurà de prioritzar l’eliminació dels peus de pi pinastre per motius sanitaris.

L’àmbit d’actuació actual és d’un total de 7,61 ha de nova infraestructura i 5,6 ha de manteniment de la primera fase. Els treballs els executa l’empresa Gil Forestal SL i són finançats pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. La durada màxima prevista per contracte és de 4 mesos.

Amb aquest projecte es pretén crear una estructura forestal més resistent al pas dels incendis forestals en un punt que és estratègic per la gestió global del massís de Muntanyes de Prades.

Els treballs s’han iniciat aquesta setmana al bosc de Poblet (Imatge: Cedida)