La situació de l’oli a la Conca de Barberà s’iguala a la resta del territori amb una previsió inestable fruit d’una floració insuficient que s’està traduint en poc fruit. A més i com ja va passar l’any anterior, la sequera provocarà que les olives tinguin menys rendiment de l’habitual.

Tot i això, els pagesos no descarten extreure producció per la temporada vinent però que aquesta serà inferior a anys anteriors. La queixa principal dels productors resideix en la falta d’ajuts i la incertesa constant en la qual viu el sector de l’agricultura.

ÀUDIO: El promotor de MyDolia, Antoni Carreras, denúncia la situació que viuen els pagesos

La producció es veurà limitada aquesta temporada per poca floració (Imatge: Laia Molné)

Les cooperatives i botigues de la zona, en molts casos, han esgotat durant l’estiu les existències d’oli fruit de la incertesa que ha dut els consumidors a comprar en previsió de l’any vinent. Un fet poc habitual, ja que en empreses especialitzades com la Cooperativa de l’Espluga asseguren en declaracions a l’Espluga FM Ràdio que les reserves d’oli solen arribar a la temporada vinent mentre enguany s’havien esgotat al mes de juliol.

Aquesta forta demanda ha dut, en alguns casos, a pujades desmesurades del preu de l’oli, que ha arribat a incrementar-se 20 euros, tot i que no és el més habitual, botigues i productors de la zona expliquen a l’Espluga FM Ràdio que els preus han augmentat uns 5 euros de mitjana.

ÀUDIO: Antoni Carreras assegura que els productors no tenen marge amb l’augment de preus

Durant el mes d’octubre i novembre s’iniciarà, com és habitual, la temporada de collita i cooperatives com la de l’Espluga ja es plantegen si hi haurà suficient producte per a posar en funcionament el molí.

La Cooperativa de l’Espluga ha esgotat les existències d’oli d’oliva (Imatge: Laia Molné)