La biblioteca municipal Mossèn Ramon Muntanyola acull en el pati de l’Antic Hospital de l’Espluga de Francolí l’exposició de petit format ‘Vallverdú, horitzó’, una mostra del Departament de Cultura i la Institució de les Lletres Catalanes per apropar al públic general la figura de l’escriptor Josep Vallverdú que enguany ha celebrat el seu centenari.

Ideada per la comissària de l’Any Vallverdú, Carme Vidal Huguet, aquesta exposició té la voluntat de mostrar les cares menys conegudes de Vallverdú. La seva vocació, la narrativa, la traducció, la poesia, els llibres personals i el testimoni actiu són algunes de les dimensions de la instal·lació sobre el pare del Rovelló que es pot veure a l’Espluga de Francolí fins al 15 de setembre, en el mateix horari de la biblioteca municipal Mossèn Ramon Muntanyola.

Aquest acte se suma a les activitats fetes fins al moment per celebrar el centenari, aprofitant que Vallverdú va viure durant vint-i-set anys a l’Espluga de Francolí. El passat dijous, la companyia Cassigalls va oferir un recorregut per l’obra poètica de l’autor al Jardí dels Francolins. En els últims mesos també s’han fet iniciatives culturals i als centres educatius del municipi.