La Conca de Barberà ha iniciat aquest dilluns la verema. Com és habitual, és la DO que més tard comença a collir el raïm a causa, sobretot, del trepat, ja que és una de les varietats més tardanes de raïm.

Els productors preveuen un descens de la quantitat de gra a causa de la sequera que, ha diferenciat de l’any anterior, s’ha prolongat durant tot l’hivern, el que fa reduir les previsions de collita un 30% en comparació a l’any anterior.

ÀUDIO: El president de la DO Conca de Barberà, Ricard Sebastià, detalla la situació d’enguany

La verema ha arrancat aquest dilluns a la Conca de Barberà (Imatge: Laia Molné)

La sequera prolongada i les altes temperatures dels últims dies fan que la collita es condensi enguany en poc temps. D’aquesta manera es calcula que a mitjans d’octubre la verema haurà finalitzat a la comarca.

Les característiques climàtiques d’enguany s’han traduït en canvis substancials pel que fa a la quantitat i qualitat de raïm que es podrà recollir. La quantitat de suc es redueix a causa de la falta d’aigua tot i que el gra ha tingut més espai i ha crescut més sa.

ÀUDIO: Ricard Sebastià detalla els canvis que ha comportat la sequera prolongada

Tot i això, s’espera que les pluges d’aquest cap de setmana puguin ajudar a augmentar lleugerament el gra del raïm.