Ja estan en marxa les actuacions per ampliar la línia d’alta tensió Magraners-Begues que travessa la Conca de Barberà i que es transforma per donar cabuda a un doble circuit de 220 kV. Aquesta actuació comporta la construcció de noves torres, ja que les antigues no podrien suportar la nova instal·lació. Afecta els termes municipals de Vimbodí i Poblet, l’Espluga de Francolí, Montblanc, Pira i Barberà de la Conca.

L’actual infraestructura de Red Eléctrica es va construir per transportar una tensió de 132 kV i, posteriorment, va ser modificada per funcionar a 220 kV amb una línia de simple circuit. Ara, doncs, es transforma per acollir un doble circuit de 220 kV. El projecte tècnic recull, però, que seria inviable fer-ho amb l’actual línia a causa de la baixa capacitat de transport d’electricitat i per la resistència que oferirien les actuals torres de suport.

NOVA SUBESTACIÓ A L’ESPLUGA

La línia actual està connectada a la subestació elèctica de Montblanc i amb els canvis també es podrà connectar a la nova subestació L’Espluga 220 kV que es construirà al costat de la ja existent, a la zona de Les Comes. Segons exposa Red Eléctrica, aquesta actuació ha de millorar el comportament de la xarxa, evitant sobrecàrregues, i, alhora, respon a l’elevada demanda elèctrica de l’àrea metropolitana de Barcelona.