L’equip de govern de Montblanc ha volgut fer un acte de transparència per explicar, davant la ciutadania, l’estat de comptes de l’Ajuntament.

En una trobada celebrada aquest dissabte, el govern d’Oriol Pallissó ha desgranat com s’han trobat l’Ajuntament en l’àmbit financer. Asseguren que la situació dels comptes és delicada i que el volum de factures per pagar supera el milió d’euros.

També destaquen els compromisos de compra que hi havia sense partida al pressupost valorat en més de 700.000 euros.  És el cas de la Vall, per valor de 150.000 euros o d’una casa al carrer Muralla Sant Francesc per valor de 215.000 euros, així com el Palau del Castlà per un valor de 320.000 euros.

Durant l’acte també s’han explicat les gestions fetes amb Verallia i E-distribucion per uns terrenys de 4.500 metres quadrats que l’Ajuntament volia cedir-los. El nou govern ha arribat a un acord amb l’empresa pel qual es vendran els terrenys per un valor de 18.000 euros. Si bé no és una gran quantitat, és un ingrés extra per l’Ajuntament.

Un missatge de tranquil·litat a la ciutadania

El govern ha volgut, però, donar un missatge de tranquil·litat, i asseguren que ja treballen per tenir un nou pressupost, ja que l’actual fa dos anys que està prorrogat. També confien a solucionar el deute del PAM amb la Diputació de Tarragona, que ascendeix a 720.000 euros, per així millorar la situació financera del consistori.

A l’acte també s’han explicat les primeres accions del govern, així com els projecte de futur. Un dels més immediats, millorar la mobilitat a l’entorn de les escoles. La voluntat del govern és celebrar un acte així, com a mínim, un cop l’any per rendir comptes davant la ciutadania.