Montblanc no acollirà aquest dissabte 22 de juliol la festa «Guateque», que organitzaven uns joves de l’Espluga amb el suport de l’Associació Juvenil Barjaula. L’equip de govern assegura que no es pot dur a terme perquè no s’ha presentat cap dels documents que, per normativa, s’han de tenir.

L’anterior govern va autoritzar la festa, però, segons l’actual, no se’ls va requerir cap documentació. L’executiu assegura que s’han intentat buscar alternatives que no s’han acceptat des de l’organització.

L’Ajuntament assegura que està al costat de l’entitat, però reitera que la documentació requerida no s’ha presentat. De fet, s’hauria d’haver fet dos mesos abans per complir la normativa. Els organitzadors ja la van fer a l’Espluga i a Vimbodí en anteriors edicions.

L’Associació Juvenil Barjaula no ha volgut fer declaracions, i s’ha remès al comunicat que ha fet públic a les xarxes socials, on diuen que no volien crear cap polèmica amb l’Ajuntament, però que els impediments burocràtics els ha obligat a cancel·lar l’esdeveniment. No es farà a Montblanc, però sí a Sarral, segons han comunicat els organitzadors aquest dilluns.