La Conca 5.1 organitza per vuitè any consecutiu La Nit 5.1 al pati exterior del Castell templer de Barberà de la Conca. El proper divendres i dissabte, 21 i 22 de juliol, a partir de les 7 del vespre, s’obriran les portes per oferir concerts i monòlegs, tot acompanyat d’una aposta gastronòmica i vitivinícola del territori.

El cartell cultural d’aquesta edició comptarà finalment amb 18 artistes; 10 musicals i 8 monologuistes. El divendres 21 de juliol hi haurà els concerts de Joan Miquel Oliver, Al·lèrgiques al Pol·len, Jazzwoman, Moli i Dj Titi. I els monòlegs de Mockudrames, Yael Brusca, Març Llinàs i Júlia Vila. El dissabte 22 de juliol hi haurà els concerts de Pol Batlle amb Rita Payés, Pupil·les, Júlia Colom, Angeladorrrm i Dijei Luna. I els monòlegs de Tomàs Fuentes, Andrés Fajngold, Gemma Ortís i Modgi.

La gastronomia principal de l’esdeveniment anirà a càrrec del restaurant barberenc La botiga del Portal Dinou que oferirà els seus platets i tapes elaborades amb productes de proximitat i de qualitat. La cervesa artesana també hi tindrà un paper destacat aquest 2023 ampliant-ne l’oferta proposada. Se n’encarregaran de servir-ne les empreses Cerveses Les Clandestines de Montferri i La Renaixença de L’Espluga de Francolí.

Pel que fa a un dels aspectes centrals de la festa, el vi, aquest any els elaboradors de vi assistents seran els cellers Carlania, Pla de la Masó, Tarannà poètic, Gabor Celler, Vilalta Pere, el Niu Celler, Mas Foraster i Gerida Viticultors.

La Nit 5.1 està organitzada per l’Associació La Conca 5.1. amb el suport de l’Ajuntament de Barberà de la Conca, la Diputació de Tarragona, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà i l’ICEC. Amb la col·laboració de Leo Solucions i La Providència. Els mitjans oficials d’aquesta edició són el programa Carrer Major de La Xarxa i l’Espluga FM Ràdio.