El Consell Reguladors de la Denominació d’Origen Conca de Barberà renova el nom i la imatge del seu concurs de vins. El Concurs de Vins de la DO Conca de Barberà, que han estat un referent a la Denominació durant més de trenta anys, passaran a dir-se, des d’aquest any, els Premis Sigillum.

El seu objectiu és promoure i reconèixer els esforços dels productors de vi. L’elecció del nom, Premis Sigillum, és un tribut a la tradició de la demarcació. Del llatí, ‘Sigillum’ significa segell o distintiu, en referència al segell de qualitat que es reparteix entre els vins de la Denominació Conca de Barberà. Al mateix temps enllaça amb la història medieval de la comarca.

ÀUDIO: La secretaria de la DO Conca de Barberà, Elisabet Sáez, detall el perquè d’aquest canvi

El tast es durà a terme el 22 d’agost i l’entrega de premis el 26 d’agost, dins dels actes de la Festa de la Verema de l’Espluga de Francolí. Aquell dia es descobrirà el nou guardó dissenyat expressament per aquest concurs.

Les categories en què poder participar els vins amb DO Conca de Barberà són les habituals: Vins blancs joves, vins blancs amb criança, vins rosats, vins negres jove, vins negres amb criança i vins negres de Trepat.

El disseny de la imatge i la tria del nom és obra de l’estudi montblanquí, Crea2.

ÀUDIO: El membre de Crea2, Isaac Balleste, explica el disseny