L’inici de la rehabilitació del Jutjat de Pau de Montblanc està una mica més a prop després que el ple extraordinari aprovés per unanimitat el primer modificatiu de crèdit del mandat que inclou 256.000 euros per finançar les obres, que començaran abans de finals d’any.

Es tracta del 15% que ha d’assumir l’Ajuntament tal com estipula la subvenció de prop d’un milió d’euros dels Next Generation. La reforma de l’edifici neoclàssic de 140 anys d’història servirà per consolidar la teulada, millorar els espais i eliminar les barreres arquitectòniques.

L’equip de govern ha optat per finançar aquesta inversió amb un crèdit extraordinari, fet que va ser criticat per l’exalcalde Josep Andreu. La resta del modificatiu, prop de 270.000 euros, es finançarà movent partides existents i amb previsions d’ingressos. Anirà destinada a pagar factures pendents, actes culturals, millorar el pla de mobilitat i subvencionar l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi.

Augment de sou dels càrrecs electes

El ple també va aprovar la retribució dels càrrecs electes de l’Ajuntament de Montblanc. Aquesta legislatura hi haurà 1 regidor amb dedicació exclusiva, que serà Marc Vinya, amb un sou brut anual de 39.875 euros, mentre que hi haurà dos regidors amb una dedicació del 50%, que seran Gerard Farré i Josep Ardila Ardila, amb un sou brut anual de 19.937 euros.

Tant Montblanc Progressa com el PSC es van mostrar contraris a aquest augment de sou i van votar en contra.

Judit Pere es converteix en regidora de l’Ajuntament de Montblanc (Imatge: Cedida)

Judit Pere ja és nova regidora de l’Ajuntament de Montblanc

Al ple extraordinari d’aquest dimecres va prendre possessió del càrrec de regidor Judit Pere Cantó, la número 4 de la llista d’Esquerra Montblanc. Entra a l’Ajuntament després de la renúncia a l’acta de regidora de Carme Pallàs, que va deixar l’Ajuntament la setmana passada per problemes de salut.

Pere ja havia sigut regidora aquesta passada legislatura. En aquest nou mandat assumirà part de les regidories que tenia Pallàs, com ara seguretat, educació i política lingüística. També serà regidora d’infància i joventut. Raquel Huguet assumirà les competències en matèria de drets socials i gent gran que tenia delegades Carme Pallàs.