La Setmana de la Joventut de l’Espluga de Francolí se celebrarà enguany, amb una vintena de propostes, del 16 al 23 de juliol. Moltes de les activitats dels últims anys es consoliden, però també s’hi sumen de noves com la recuperació de la cursa d’andròmines o el monòleg de Pep Plaza.

ÀUDIO: La regidora de Joventut de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, Aida Morgades, recalca que els últims anys s’ha apostat per un caire juvenil

El 16 de juliol es donarà el tret de sortida al Faistiu amb la cursa d’andròmines, una activitat que no se celebrava des de fa 10 anys i que es va intentar recuperar l’any passat, però que per falta de temps i participants es va haver de suspendre. Enguany ja hi ha 15 andròmines apuntades i les inscripcions estan obertes fins al 13 de juliol. Els requisits necessaris és presentar un vehicle sense motor i amb direccions, així com equip de protecció pels participants.

ÀUDIO: El membre d’Auvënguen, Joan Vilalta, posa en valor la cursa d’andròmines

Un altre dels punts destacats de la setmana és l’obra de teatre ‘Autoficció’ de l’humorista Pep Plaza el 21 de juliol al Jardí dels Francolins. Una activitat que es consolida després de l’èxit, l’any anterior, del monòleg d’en Peyu.

ÀUDIO: La membre d’Auvënguen, Laia Pons, detalla la proposta

La Setmana de la Joventut se celebrarà a l’Espluga amb una vintena de propostes (Imatge: Laia Molné)

Enguany també s’ha apostat per la salut mental amb una xerrada a càrrec de la referent de Benestar Emocional i Salut Comunitària, Júlia López, i amb el suport del projecte Ocells de Foc. Amb aquesta temàtica s’organitza també un escape room i un taller d’art-teràpia, tot el dimecres 19 de juliol.

ÀUDIO: La tècnica de l’Oficina Jove de la Conca, Judit Albalat, ressalta la importància de la salut mental

També s’hi sumen altres activitats tradicionals com la piscina nocturna, un tast de cerveses artesanes, el parc mòbil i el taller per reparar bicicletes, la caminada nocturna, el torneig de futbol i billar al bar del Casal, la nit de bingo jove o el Corrquintos de la mà de les Ovelles Esgarriades. Els actes acabaran el 23 de juliol amb l’habitual concurs de paelles i un concert de l’Orquestra Treu-li la Pols al Teu Instrument (TLP).