Representants de l’Associació de Veïns de Passanant, de Belltall, de l’Agrupació de productors d’all de Belltall, l’Associació d’amics de glorieta i Els Corremarges van anar, dijous passat, al Parlament de Catalunya. Es van reunir amb part dels grups parlamentaris i hi van assistir representants de Junts per Catalunya, ERC, PSC i En Comú Podem.

ÀUDIO: El membre de l’Associació de Veïns de Passanant, Guillem Figueras, explica que van ser convidats per la CUP

Els afectats van demanar als parlamentaris que els grans macroprojectes s’aturin mentre es fa el PLATER (Pla Territorial per al Desenvolupament de les Energies Renovables a Catalunya). De tots els grups parlamentaris, només la CUP i En Comú Podem estan d’acord amb aquesta moratòria. Amb el que sí que hi estan d’acord els partits és que aquest tipus de macroprojectes no s’adiuen al model energètic que tenen. El que els demanen els veïns és que es posicionin públicament.

ÀUDIO: Guillem Figuera explica que estan pendents d’una reunió amb el Departament d’Acció Climàtica i amb el Delegat del Govern a TGN

Els veïns també van recordar als parlamentaris que l’all de Belltall és l’única varietat d’all local que existeix a Catalunya i que, tot i la molta feina que s’està fent per a recuperar-la, encara hi ha molta feina a fer i que si, degut als projectes fotovoltaics, s’ocupa una tercera part del terreny agrícola disponible, encara serà molt més difícil dur-ho a terme.

La Plataforma Territori Sostenible del Camp i l’Ateneu l’Empelt ja tenen el model de l’al·legació redactat, per a qui el vulgui presentar. El termini per a presentar les al·legacions del projecte BCN Solar 1 acaba el 9 de juliol i, qui ho vulgui, pot escriure a territorisostenibledelcamp@gmail.com per tal que els enviïn el model d’al·legació i formalitzar-la.