El festival internacional de ceràmica de Montblanc ha presentat aquesta setmana una obra permanent que es podrà veure a la biblioteca comarcal Conangla i Fontanilles. Es tracta d’una peça que barreja fotografia, ceràmica i natura, i està feta per l’artista barcelonina, vinculada de fa anys amb la vila, Rosa Cortiella. L’obra està formada per una fotografia de gran format en blanc i negre que representa la font de la Ceba de la vila, i tot un seguit de peces ceràmiques pintades que simulen els trossos d’escorça caiguts dels plataners, que són emblema de la vila ducal.

ÀUDIO: La creadora de l’obra, Rosa Cortiella, explica com va sorgir la idea

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc, Oriol Pallissó, posa en valor l’obra

ÀUDIO: El regidor de festes de Montblanc, Ramon de Domingo, recorda la trajectòria de Terrània

L’exposició central de Terrània tindrà, enguany, com a protagonistes els ceramistes de Senan, Lluís Solé i Núria Albà, vinculats al festival des de la primera edició. Una exposició que servirà per celebrar dues dècades de Terrània, però també 40 anys de trajectòria dels artistes. 

ÀUDIO: Els ceramistes Lluís Solé i Núria Albà detallen la temàtica de l’exposició

Eslovènia, el país convidat

Aquesta edició del festival reunirà una trentena de ceramistes d’arreu d’Europa, i tindrà Eslovènia com a país convidat.  Per celebrar els 20 anys de Terrània, s’han preparat diverses exposicions i actes paral·lels, com un tast ceràmic i gastronòmic. 

Terrània tindrà l’antiga església de Sant Francesc com a epicentre i se celebrarà el 29 i 30 de setembre i 1 d’octubre d’enguany. Les entrades als tallers es podran adquiris properament al següent enllaç: https://entradas.codetickets.com/entradas/ajuntament-de-montblanc-turisme?temporada=200