Aquest divendres l’espluguí Salvador Balcells presentarà el seu llibre en conjunt amb Maite Alay, ‘Retorn a Fukoshima’ al Museu de la Vida Rural. La presentació es farà de forma conjunta amb l’historiador i escriptor espluguí Josep Maria Vallès. L’acte s’iniciarà la tarda d’aquest divendres a 2/4 de 7 al Museu de la Vida Rural.

‘Retorn a Fukoshima’ narra la història d’un reporter barceloní que arriba a Tòquio dies abans del desastre nuclear de Fukoshima. El periodista es dirigirà a una de les zones més afectades en un viatge insòlit on coneixerà personatges extraordinaris i es veurà atrapat en una trama on ningú és qui diu ser i on els esdeveniments es van succeint a un ritme de vertigen, fins al sorprenent desenllaç final.

Salvador Balcells i Vilà, nascut a l’Espluga l’any 1946, és conegut en el món de la novel·la negra per l’obra ‘Quan la mort truca a la porta’ amb la que va guanyar el II Premi Vilassar de Noir. També va ser durant cinc anys comissari del festival espluguí ‘El vi fa sang’.