L’Espluga de Francolí ha celebrat aquest dijous la segona edició del Concurs de Bandes a la piscina municipal. Hi van participar sis formacions musicals d’arreu del país des de les 7 del vespre i fins a les 12 de la nit quan es van proclamar els guanyadors: Ameba Soup, segons el jurat professional, i Atzavara, en el cas del premi del públic.

El certamen va rebre la inscripció de més d’una desena de formacions, de les quals se’n van seleccionar 6 per competir sobre l’escenari de la Conca de Barberà. Els grups, de recent creació i de gèneres molt diferents, es van mesurar davant del jurat professional format pels músics Anna Amigó, Jaume Ballesté i Edu Vilalta. El criteri dels tres experts no va ser l’únic que es va tenir en compte, sinó que el públic també va poder decidir a quines formacions donar suport.

Els Ameba Soup tornaran per tocar al Festival No Callarem

El jurat expert ho va tenir molt difícil per deliberar i decantar-se per una de les propostes musicals. Finalment, van escollir Ameba Soup, una banda del Barcelonès creada el 2020. Es van emportar 150 euros i el contracte per actuar al Festival No Callarem, també a l’Espluga a inicis del pròxim estiu. Mentrestant, la votació popular va decidir que el millor directe va ser el dels lleidatans Atzavara, que van aconseguir un premi també de 150 euros. Fundats a finals del 2020, van ser els darrers en tocar al Concurs i ho van fer amb una posada en escena festiva que fer posar dempeus a molts dels assistents.

El Concurs de Bandes va néixer l’any passat com una iniciativa d’un grup de joves i el bar de la piscina. Enguany ha fet un pas més amb la implicació de l’Espluga Audiovisual. Es va poder seguir en directe a través d’EFMR.cat, aviat es podrà recuperar integrament al portal web i amb un resum al canal de Spotify.

GALERIA D’IMATGES

(Anna Batet i Josep Morató)