L’Espluga de Francolí recuperarà enguany els Pastorets, que no es van poder celebrar durant el 2020 a causa de la pandèmia, i ho farà amb diverses novetats, la més destacada: una renovació generacional de gran part del repartiment d’actors, un canvi que no succeïa des del 2000.

ÀUDIO: Un dels nous actors dels Pastorets de l’Espluga, Ferran Lozano, parla dels canvis d’enguany

Un altre de les novetats més destacades és la separació de la direcció escènica, tècnica, musical i artística, aquesta última amb la incorporació de la directora de teatre Ester Majós.

També s’ha estrenat una nova pàgina web a través de la qual es farà per primera vegada la venda d’entrades per internet, a partir del proper 13 de desembre. També es podran adquirir les entrades a l’Oficina de Turisme de l’Espluga i a taquilla els dies de representació. Al web també es trobarà tota la informació sobre els 135 anys d’història dels Pastorets de l’Espluga, el repartiment, l’equip tècnic i altres detalls de l’espectacle.

La presentació s’ha fet de forma conjunta amb els pastorets de Montblanc en una breu representació on s’han donat a conèixer els nous Lluquet, Rovelló i Satanàs de l’Espluga. Les representacions de l’Espluga de Francolí seran el 25 de desembre de 2021 i el 2 de gener de 2022 i en el cas de Montblanc el dia 26 de desembre de 2021 i 2 de gener de 2022.

ÀUDIO: El portaveu dels Pastorets de Montblanc, Joan Jàvega, explica les representacions a Montblanc

El cartell dels Pastorets ha estat creat per Marc López i forma part de la portada del nou web. En el cas de Montblanc el cartell ha anat a càrrec d’Helena Requesens.