L’any 2020 l’Aplec de Sant Magí de la Brufaganya va celebrar 400 anys amb una edició molt marcada per la pandèmia, amb restriccions i sense poder celebrar els àpats tradicionals. Enguany l’Aplec torna amb força per reviure aquesta centenària festa amb una cinquena d’actes.

El proper 19 de setembre es fa una crida a veïns de Pontils, Santa Perpètua, Santa Coloma, la Llacuna, Cervera, Igualada i altres territoris de tota la Conca de Barberà i Catalunya per recuperar l’Aplec de Sant Magí de la Brufaganya. La jornada començarà a les 9 del matí a l’esplanada de les Fonts amb un esmorzar popular a un preu de 5 euros que inclou entrepà de pernil, ceba, olives, vi i fruits secs.

A 2/4 de 12 hi haurà la pregària d’acollida als caminants i romeus a la capella de les Fonts, a continuació les famílies pujaran fins a l’exterior del santuari on a les 12 se celebrarà l’ofici solemne presidit pel rector de la parròquia Joan Magí i Farré. També hi haurà la tradicional ofrena de la Il·lustre Confraria de Sant Magí màrtir de Barcelona. Per acabar l’ofici Cant dels Goigs i audició de sardanes amb la cobla Cossetània.

Seguidament es farà el tradicional dinar a les Fonts, els participants hauran de dur taules, cadires, ampolles i menjar que cada família haurà portat de casa i per acabar la jornada a 2/4 de 5 a l’esplanada de les Fonts actuació de la Xaranga ‘Tal com Sona’ de Paüls.