La Conca es troba aquestes últimes setmanes en les pitjors dades referents a la covid-19 des de l’inici de la pandèmia. En els últims 15 dies s’han detectat 28 nous casos, 13 dels quals són de l’Espluga de Francolí. Actualment, segons declaracions de la directora del CAP de Montblanc, la situació està controlada i la majoria d’afectats es troben en bon estat, tot i que s’esperen els resultats de l’autòpsia d’un dels afectats, que podria haver mort per la malaltia.

ÀUDIO: La directora del CAP de Motnblanc, Laura Ruiz de Porras, explica la situació a l’Espluga de Francolí

Els casos detectats al municipi formarien part de tres brots diferents, la majoria familiars, format per sis, quatre i tres persones respectivament. Actualment la majoria d’ells estarien en una situació estable i controlada.

Segons les últimes dades dels darrers mesos i en consonància amb la resta de Catalunya, la Conca de Barberà haurà viscut el pitjor rebrot fins al moment de la pandèmia. En aquest sentit cal destacar que un petit increment dels casos ja fa augmentar de manera desproporcionada el risc de rebrot a la comarca, degut a la poca densitat de població.