El polític i membre del Parlament de Catalunya, Ferran Civit i Martí, ha avançat a través de la seva compta de Twitter que ha comunicat a ERC la seva candidatura per representar la Conca de Barbera i la Baixa Segarra al Parlament de Catalunya. També ha puntualitzat que serà la darrera vegada que és presenti.

Civit s’ha compromès a treballar en àmbits diversos com la transició energètica, els residus zero o la qualitat ambiental, entre altres lleis. Però sobretot ha destacat que apostarà per accions més properes al territori que representa com crear un parc natural a les muntanyes de Prades, millorar les connexions ferroviàries així com generar variants a la carretera C-241d, potenciar el sector primari i frenar el despoblament.

Cal recordar que en cas de consolidar-se la seva candidatura, seria la segona vegada que Civit és diputat del Parlament com a membre d’Esquerra Republicana, tot i que ja havia format part del Parlament anteriorment des de l’any 2015 fins al 2017 com a membre de Junts pel Sí.