(Foto: Una de les il·lustracions de Joan Vizcarra | @vizcarrafanclub)

La col·lecció infantil Merlet s’amplia aquest Nadal amb el conte Els Pastorets i la samarra d’en Getsè. El nou treball de David Ortín, amb les il·lustracions del reconegut Joan Vizcarra i editat per La Musca, pren de referència les representacions de l’Espluga rerpoduint la caracterització dels personatges d’Els Pastorets del municipi.

La nova publicació es presentarà aquest dimecres 5 de desembre al Teatre del Casal de l’Espluga, just després de l’encesa dels llums de Nadal. El conte es donarà a conèixer amb la narracció dels personatges principals dels Pastorets de l’Espluga que, de fet, inspiren la fisonomia dels protagonistes de la història que ara surt impresa per als més petits.

La presentació anirà a càrrec dels responsables de l’editorial espluguina, els autors David Ortin i Joan Vizcarra, així com el director dels Pastorets de l’Espluga, Josep M. Mercadé; el president de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, Lleonard del Río, i l’alcalde de l’Espluga, David Rovira. En aquest acte també es descobrirà el cartell de les representacions que els dies 25 i 29 de desembre es faran al Teatre del Casal. A més a més, els autors signaran exemplars del conte.

Rere la nova publicació hi ha treballat l’editorial La Musca, els Pastorets de l’Espluga, Tratea Teatre i la Factoria Bram, també amb el suport del Departament de Cultura i l’Ajuntament de l’Espluga. El conte també es presentarà a Montblanc l’endemà a dos quarts de 7 del vespre a la sala de les Corts Catalanes de Sant Francesc amb la lectura teatralitzada de la Colla juvenil dels Pastorets de Montblanc.