La Volta Ciclista a Catalunya passarà el pròxim dimarts 20 de març per alguns municipis de la Conca de Barberà en la que serà la segona volta de la prova esportiva. L’Aguiló, Santa Coloma de Queralt, Les Piles, Rocafort, Sarral, Pira, la Guàrdia dels Prats, Montblanc i Lilla són els pobles que veuran passar alguns dels millors ciclistes del moment.

L’etapa del dimarts arrancarà des de Mataró a la una del migdia i entrarà per la Baixa Segarra al voltant de les 4 de la tarda. El tram més proper a Santa Coloma serà d’avituallament i a Sarral es farà un sprint intermig. A diferència d’altres anys, aquesta vegada els ciclistes no circularan per l’interior de Montblanc, sinó que enfilaran la carretera N-240 després de la Guàrdia dels Prats per creuar el Coll de Lilla fins a arribar a Valls on acabarà l’etapa en homenatge al desaparegut ciclista de l’Alt Camp, Xavier Tondo.

La 98a edició de la Volta a Catalunya trepitjarà les quatre províncies al llarg de les 7 etapes, del dilluns 19 de març fins al diumenge 25. La cursa que es podrà veure des de 190 països, comptarà amb grans noms del ciclisme actual, com per exemple els guanyadors de la «Volta» Nairo Quintana (2016) i Alejandro Valverde (2009 i 2017), del Movistar, i l’irlandès Dan Martin (2013), del UAE Team Emirates. També s’ha confirmat la participació de Fabio Aru (UAE Team Emirates), Rigoberto Urán (EF drapac p/b Cannondale),  Warren Barguil (Fortuneo- Samsic), Thibaut Pinot (Groupama – FDJ),  Yates i Esteban Chaves (Mitchelton- Scott) o els catalans David De la Cruz (Team Sky) i Marc Soler (Movistar).