A través del forat d’un pany veiem una copa de vi i un llibre reposant sobre mobiliari antic, aquesta és l’escena que planteja el cartell de la quarta edició d’El Vi fa Sang de l’Espluga que se celebrarà del 6 al 8 d’abril. El color vermell és el predominant del disseny de l’espluguí Àlex Foix, una carta de presentació del festival que ja inclou la possible escena d’un crim per sembrar la intriga i atraure així espectadors al municipi.

El que ja està confirmat és que el Festival Interncional de Novel·la Criminal en català de l’Espluga reunirà enguany 35 escriptors i escriptores del gènere negre que participaran en una trentena d’activitats. El regidor de Cultura de l’Espluga, Jordi Torre, ho ha avançat aquest matí en l’acte de presentació del cartell, on també ha destacat que enguany el Museu de la Vida Rural serà el principal escenari del festival. 

ÀUDIO: Àlex Foix explica el sentit del cartell d’El Vi fa Sang 2018

Consulta el programa d’actes

ÀUDIO: Jordi Torre explica alguns dels motius per agrupar la programació al MVR

L’organització centralitza bona part dels actes a l’edifici de la Fundació Carulla perquè permetrà evitar desplaçaments i la possible pèrdua del públic pels carrers del municipi. Alhora, servirà per guanyar temps i esponjar la programació d’actes. A més a més, Jordi Torre ha explicat que el MVR permetrà que es puguin canviar les escenes per a cada acte utilitzant diverses sales de l’equipament.

El Vi fa Sang retrà homenatge a Manuel de Pedrolo

Coincidint amb el centenari del naixement de Manuel de Pedrolo, el festival literari de l’Espluga també retrà homenatge a l’escriptor segarrenc amb diverses propostes. Aprofitant la implicació en El Vi fa Sang de la comissària de l’Any Pedrolo, Anna Maria Villalonga, els actes commemoratius del centenari es presentaran a l’Espluga també amb la presència de la presidenta de la Fundació Pedrolo, Adelais de Pedrolo.

ÀUDIO: El regidor de Cultura exposa la iniciativa de l’Any Pedrolo

Una de les propostes dins de l’Any Pedrolo serà la lectura dramatitzada de l’obra “Mossegar-se la cua” per part de membres de grups de teatre de la comarca i les fotografies de Xulio Ricardo Trigo. D’aquesta manera, el certamen projectarà una de les obres de novel·la més negres de Pedrolo, ara adaptada per Margarida Aritzeta, Salvador Balcells i Josep M. Vallès.

D’altra banda, el festival definirà a partir d’ara una temàtica global per a cada edició. L’eix central de les taules rodones i les ponències d’aquest 2018 serà “Realitat i ficció a la novel·la criminal”.