Sant Jordi, la princesa, la rosa i el drac és el títol del nou conte infantil que ha unit els montblanquins David Ortin i Joan Vizcarra en l’adaptació en paper de l’espectacle infantil de la Setmana Medieval que el mateix Ortin va idear l’any 2016.

La publicació es va presentar aquest dissabte coincidint amb la Gala d’Elecció del Sant Jordi i la Princesa de la Setmana Medieval del 2018. El relat del conte ha estat escrit per David Ortin, mentre que el reconegut caricaturista Joan Vizcarra n’ha fet les il·lustracions. L’empresa espluguina Edicions La Musca ha tingut cura de la publicació del llibre.

Els autors del treball també van atendre els mitjans de comunicació aquest diumenge junt amb els protagonistes de la Setmana Medieval d’enguany, ja que l’Associació Medieval col·labora amb la promoció i la venda del conte. David Ortin va assegurar que l’adaptació vol mantenir l’estil i l’essència de l’espectacle infantil, preservant el to canalla i divertint petits i grans.

ÀUDIO: David Ortin, escriptor del conte, explica com ha estat l’adaptació

Per la seva banda, Joan Vizcarra va reconèixer que ha estat la primera vegada que ha il·lustrat un conte infantil. A més a més, va expressar que no va poder negar l’encàrrec perquè es tractava d’un projecte molt montblanquí.

ÀUDIO: Joan Vizcarra explica els motius pels quals s’ha sumat a la iniciativa

Marta Amigó, una de les sòcies de l’editorial La Musca, va expressar al programa Inquiets de l’EFMR la satisfacció d’haver treballat en aquest projecte. Amigó destacava la importància d’haver inclòs les il·lustracions de Vizcarra pel reconeixement internacional de les seves creacions.

ÀUDIO: Marta Amigó parla del conte infantil en una entrevista sobre l’empresa