L’Ajuntament de l’Espluga ha començat aquest dimarts la instal·lació del nou enllumenat que utilitza la tecnologia LED en diversos carrers del municipi per subsituir els antics llums de vapor de mercuri i d’halur metàl·lic.

Amb aquesta actuació se substituiran 44 fanals per uns de nous de tecnologia LED amb 30 o 40 watts de potència i suposarà un estalvi energètic i econòmic per al municipi. En concret es canviarà l’enllumenat dels carrers Sant Antoni, Parres, Sor Maria Torres, Sortetes, Sant Blai, Sant Abdó i Sant Senén, Sant Vicenç de Pauls, Aurora i Sor Mercè Ferrer.

La nova instal·lació suposa una inversió d’uns 18.000 euros per al consistori que disposa d’una subvenció de la Diputació de Tarragona per finançar el canvi d’enllumenat. L’any passat l’Ajuntament ja va canviar llums d’altres carrers amb l’objectiu d’eliminar progressivament les bombetes de mercuri.