La sisena edició de la Festa de la Música de l’Espluga del pròxim 26 de novembre se sumarà a la iniciativa de la Música per la Llibertat que reclama l’alliberament dels polítics catalans empresonats i líders de les dues entitats independentistes. Enguany l’acte no serà itinerant i se celebrarà durant el matí del diumenge al Teatre Folch i Torres del Casalet.

La proposta organitzada per la Cultural Jordi Francolí i les entitats i grups musicals de l’Espluga aquest 2017 passà a anomenar-se Festa de la Música per la Llibertat, tenint en compte el context sociopolític actual de Catalunya i les reivindicacions que es volen fer a través de les actuacions musicals. Tot i això, Enric Mercadé i Sara Hernández, dos dels organitzadors de la jornada, han volgut remarcar a l’Informatiu Diari de l’EFMR que el del dia 26 no serà un acte polític, sinó que la música en serà, un any més, la protagonista.

De fet, la iniciativa s’ha reproduït arreu del país a proposta d’Anna Ortega qui a través de la música volia donar visibilitat a l’empresonament dels presidents d’Òmnium Cultural i l’ANC i dels vuit membres del govern català cessat i demanar-ne el seu alliberament. Aquesta iniciativa persegueix, a més a més, que el Cant dels Ocells soni cada dia a la majoria de municipis catalans. 

Anys enrere diversos grups musicals ja havien organitzat actes per celebrar Santa Cecília o pel Dia Internacional de la Música al juny. Des de fa 6 anys però, l’Associació Cultural Jordi Francolí, juntament amb la resta d’entitats i persones espluguines vinculades amb la música, van iniciar la Festa de la Música, que pretén ser un acte unitari que serveixi per donar a conèixer la riquesa musical de la població.

Entrevista a Enric Mercadé, membre de la Cultural Jordi Francolí, i Sara Hernández, directora de l’Escola Municipal de Música de l’Espluga: