Avui hem fet un passeig amb el Dr. Anton Martí Civit, neurocirurgià, resident als Estats Units des de fa prop de 60 anys. A l’entrar a l’edifici de l’Hospital, on hi ha les instal·lacions de la nostra emissora, ha rememorat amb nostàlgia els seus anys d’infantesa. “Aquí hi havia la que va ser la meva primera escola”. Des d’aleshores no ha parat d’aprendre. Ja sobresortia de la resta d’alumnes, una de les monges encarregades d’impartir ensenyament als menuts, va pronosticar: “Aquest nen té cap de metge”. Una intuïció ben curiosa, però encertada. Pocs anys més tard li va ser concedida una beca i es va traslladar a estudiar a València.

En aquest passeig el Dr. Martí ens explica la seva trajectòria d’estudiant de medicina i l’etapa professional ja als Estats Units. A l’hora de muntar musicalment el programa, descobrim un gran melòman. Totes les peces estan plenes de significat, sigui per als compositors o bé per als intèrprets.

1 – J. S. Bach – siute per violoncel , Pau Casals – Preludi de la suit nº 1 per violoncel sol

2 – Enric Granados – danzas españolas , Alicia de Larrocha – segona : oriental

3 – Louis Armstrong – it’s a wonderful life

4 – Max Brucch : Kol Nidrei – per violoncel I orquestra – Jaqueline Du Pree – Director : Daniel Baremboim , Israel Philarmonic Orquestra

5 – Dvorak – canço de la lluna, Opera Rusalka – Renée Fleming