Una guspira provocada per maquinària agrícola és, segons ha pogut saber l’EFMR, la causa més probable de l’incendi que aquest matí ha cremat 4 hectàrees al lateral de l’AP 2 al quilòmetre 186 a l’Espluga.

L’incendi es troba en fase de control però encara no s’ha pogut extingir, en aquest sentit les tasques d’extinció encara s’allargaran durant tres hores més.  Els Bombers de la Generalitat han rebut l’avís a les 11 del matí i hi han estat treballant 6 dotacions terrestres i 4 d’aèries amb el suport de l’ADF de l’Espluga. La circulació a l’AP-2 s’ha restablert després d’haver estat tallada durant uns minuts en amdós sentits de la marxa.

L’incendi és el tercer que registra l’Espluga en menys d’una setmana, tot plegat en plena onada de calor i amb el pla PROCICAT i INFOCAT activat per Protecció Civil a causa de les altes temperatures.

ÀUDIO: Especial Informatiu amb motiu de l’incendi a l’AP-2