El compte enrere de les eleccions del 28-M s’ha iniciat aquest dimarts després que s’hagin fet públiques les llistes electorals definitives de tots els partits. En el cas de la Conca de Barberà un total de 55 candidatures es divideixen entre els 22 municipis de la comarca.

La majoria dels municipis compten amb 2 o 3 llistes. Destaquen el cas de Passanant i Belltall, amb un total de quatre llistes i el de Montblanc, amb cinc llistes. A l’altra cara de la moneda es troben Blancafort, Pira, Barberà de la Conca i Solivella amb una única llista.

Si desglossem els paraigües polítics sobre el qual es troba cada candidatura, 15 llistes es presenten sota l’aixopluc d‘Esquerra Republicana – Acord Municipal (ERC-AM), 17 sota les sigles de Junts – Compromís Municipal (CM), 13 amb el Partit Socialista Català – Candidatura de Progrés (PSC-CP) i 4 sota les sigles de la Federació d’Independents de Catalunya (FIC).

Ara Pacte Local, coalició de PDeCAT i Ara, és present a la comarca a Passanant i Belltall, Vilanova de Prades i a la capital, en aquest cas amb la marca Junts per Montblanc. En cas qui porta les sigles de Compromís Municipal i suma per Junts per Catalunya és el nou partit de l’actual alcalde Josep Andreu, Montblanc Progressa. També hi ha alguns casos especials com Les Piles pel Futur (LPpF), Conesa per Positiu (C+) i Independents per Conesa que es presenten sense el suport de cap gran partit.

Alguns partits d’abast nacional, sense representació

Cal destacar que partits com la CUP, En Comú Podem, Ciutadans, PP o VOX no tindran representació a la Conca de Barberà.