Aquest diumenge s’ha celebrat la festivitat de la Santíssima Trinitat a l’ermita de l’Espluga de Francolí. L’ocasió ha servit per donar per finalitzades l’obra de vila que es van iniciar fa un any per millorar l’estat de la cova de la Mare de Déu de Montserrat, molt afectada per les arrels dels arbres.

Durant aquest temps i amb el treball de membres de la Germandat de la Santíssima Trinitat i altres voluntaris s’ha arranjat tota la part alta de la cova, extraient troncs i arrels i col·locant una tanca de seguretat per crear un mirador. A més s’han retirat totes les arrels que s’havien col·locat entre les pedres, s’ha reforçat l’estructura i recuperat les parets malmeses. Per commemorar-ho s’ha construït un banc a l’exterior de la pròpia cova.

També es va fer un acte commemoratiu per donar les gràcies als voluntaris, principalment al Lluís Garrell, encarregat de gran part de l’obra i al Jaume Badia i el president de la Germandat, Xavi Morgades per la seva col·laboració. També es va agrair totes les aportacions econòmiques rebudes durant aquest temps i es van repartir records als presents.

ÀUDIO: El president de la Germandat de la Santíssima Trinitat, Xavier Morgades, agraeix totes les col·laboracions per recuperar la cova

Durant la festa es va dur a terme una missa a la plaça de l’ermita, la ballada dels gegants Miquel i Trinitat, els nanos de l’Agricultura i els gegants de Bonavista i Cappont acompanyats pels Grallers de l’Espluga. L’acte va finalitzar amb un dinar popular acompanyat de la música del duet espluguí Juke Cover’s i el cant del Virolai i els Goigs de la Santíssima Trinitat.