La setmana del 13 al 19 de maig el Servei d’Atenció Integral (SAI) del Consell Comarcal de la Conca de Barberà commemorarà el Dia Internacional contra la LGBTI-fòbia amb un seguit d’actes programats a tota la comarca. En la data del 17 de maig es commemora que el mateix dia de 1990 l’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va aconseguir eliminar l’homosexualitat del llistat de les malalties mentals.

Entre les activitats programades hi ha una activitat de contacontes el 13 de maig a la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles de Montblanc i el 15 de maig a la Biblioteca municipal de Santa Coloma de Queralt. El 17 de maig el grup lila i multicolor de l’Institut Martí l’Humà de Montblanc durà a terme una actuació commemorativa i els ajuntaments de la comarca penjaran la bandera LGBTI+.

A més, es faran entrevistes per difondre les activitats programades a l’Espluga FM Ràdio i Ràdio Montblanc amb la participació de l’equip del SAI de la comarca i l’entitat de l’Orgull Espluguí.

I per acabar, durant la setmana del 17 de maig es farà difusió a tots els pobles de la comarca, de cartells dels serveis disponibles on es pot dirigir la ciutadania que ho necessiti en cas de patir o presenciar qualsevol classe d’agressió per LGBTI-fòbia.