Aquest dilluns la comunitat de Poblet ha triat el seu nou abat. Es tracta del Pare Rafael Barruè Broch que ha estat elegit per la comunitat a la sala capitular sota la presidència de l’Abat General de l’Orde Cistercenc P. Mauro-Giuseppe Lepori, que ha acceptat l’elecció i ha estat immediatament confirmat i instal·lat en el càrrec.

Com a abat de Poblet assumeix automàticament la presidència de la Congregació Cistercenca de la Corona d’Aragó, integrada pels monestirs, a més del de Poblet, de Santa Maria de Solius, Santa Maria de Vallbona i Santa Maria de Valldonzella de Barcelona.

El Pare Rafel Barruè i Broch va néixer a Vila-real el 31 d’agost de 1966. Es va llicenciar en Belles Arts a la Universitat Politècnica de València. El dia 1 de maig de 2000 va rebre l’hàbit de novici a Poblet de mans del Pare Abat Josep Alegre, a les mans del qual emeté també la professió monàstica l’11 de juliol de 2001.

El 2009 obtingué la llicència en Teologia a la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma, i poc després, l’11 de juliol de 2010, fou ordenat de prevere per l’arquebisbe de Tarragona Mons. Jaume Pujol. Actualment, des de l’any 2016 ocupava el càrrec de prior dins del Monestir.  A més, en els darrers mesos després de l’anunci que Octavi Vilà seria nomenat bisbe de Girona, el Pare Rafael Baurrè ja ocupava el càrrec d’abat de forma provisional. En unes setmanes rebrà la benedicció abacial.

Rafael Barruè es converteix en nou abat de Poblet (Imatge: Cedida)