Montblanc ja es troba immers en el viatge al seu passat medieval. Aquest divendres donava inici a les dues setmanes més intenses de l’any amb l’entrega de la primera rosa de Catalunya, una de les novetats d’aquest 2024. L’altre canvi es va veure en el primer espectacle de gran format, la Dracum Nocte, que ha renovat la posada en escena canviant d’ubicació, ara al Foradot, amb motiu dels 25 anys d’aquesta representació de la invocació del mal.

El nom propi dels primers compassos de la 37a Setmana Medieval, amb l’excepció dels principals personatges, ha estat el presentadot de TV3 Espertac Peran. Com a personalitat convidada per obrir la festivitat, Peran va rebre la primera rosa de l’any al país.

ÀUDIO | Connexió en directe a l’Informatiu Conca de Barberà des de Montblanc

Ja aquest dissabte al matí s’han vist les primeres riuades de visitants per la vila ducal. També les primeres propostes per al públic familiar, però, sense cap mena de dubte, la cita destacada del primer cap de setmana és la representació de la Llegenda de Sant Jordi i la Princesa, que es podrà veure aquesta nit a l’escenari del Foradot i en directe a TAC12.