El delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Àngel Xifré, ha visitat aquest divendres el municipi de Blancafort on ha estat rebut pel seu alcalde, Enric París. Acompanyats de la directora dels serveis territorials de Drets Socials, Mònica Alabart, han visitat l’escola rural i el centre de dia del municipi.

L’escola disposa des d’aquest curs del servei de llar d’infants rural amb 5 places d’entre un i tres anys, que se sumen als 25 infants d’infantil i primària. La integració de la llar d’infants al centre s’emmarca dins la iniciativa promoguda pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya en escoles rurals que són de la seva titularitat que pretén donar resposta a les necessitats d’escolarització dels infants en municipis amb baixa densitat de població on no resulta sostenible la creació d’una llar d’infants.

Per tal d’evitar els efectes negatius que es produeixen en aquestes poblacions que no poden mantenir una oferta educativa en el primer cicle de l’educació infantil, el Departament d’Educació ha establert la possibilitat d’implantar aquests ensenyaments en les escoles rurals de la seva titularitat. La mesura està adreçada a aquells municipis que tenen una població de fins a 2.500 habitants poden sol·licitar-la, sempre que en el nucli de població hi hagi una escola rural única. Al curs 2023-2024, 144 municipis tenen implantat el 1r cicle d’educació infantil a l’escola rural, com és el cas de Blancafort.

Pel que fa al centre de dia de Blancafort que dona servei a la gent gran del municipi i comarca, el Departament de Drets Socials de la Generalitat ha creat recentment 4 noves places. L’ampliació del nombre de places respon a l’estratègia del Departament de donar cobertura a les necessitats de la gent gran en l’àmbit rural.