El Celler Rendé Masdéu de l’Espluga de Francolí acollirà l’11 de maig el primer Festival de Vins Rosats de tota Catalunya. Sota el nom ‘Som Rosats’, neix aquesta proposta amb l’objectiu de posar en valor la qualitat d’aquesta varietat de vins i trencar amb els tòpics estesos a l’ideari popular. En total hi haurà més de 40 referències de 20 cellers i un sopar enogastronòmic.

Una de les activitats més innovadores del festival ‘Som Rosats’ serà el Circuit d’aromes del rosat, un espai sensorial i experiencial en què el visitant podrà esbrinar aromes associats a les varietats de raïm dels vins rosats, i que podrà trobar a la Mostra. Tot això es combinarà amb jocs, tastos i tests de coneixement que permetran als participants guanyar premis i packs regals.

El preu és de 50 euros per l’experiència completa amb tots els tastos i sopar i 20 euros la versió reduïda de 10 tastos. Les entrades ja estan a la venda.

Aquesta primera edició del festival Som Rosats conta amb el suport de Paraula de vi, Celler Rendé Masdéu, Càtering ForEvents, Winekata, Aroma de vi, Ester Bach, Tinta i Vi, Gamifitast, El bon ViVa, l’INCAVI, l’Associació Catalana de Sommeliers, l’Institut Català del Suro, la Confraria de Vins del Bages, La Conca 5.1, la Universitat de Girona, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà i la Ruta del Cister.