Les xifres turístiques de Setmana Santa han anat a l’alça a l’Espluga de Francolí augmentat el nombre total de visitants. Les Coves de l’Espluga han obtingut 1.965 visitants, 140 més que l’any passat, fet que suposa un creixement d’un 7,67%. L’ocupació a les Coves ha estat del 100% des de dijous fins dilluns. També han tingut èxit els tallers familiars programats en aquest espai.

On també s’ha augmentat la presència de visitants respecte a l’any passat ha estat en la Ruta Templera i Hospitalera amb 56 visitants. La visita guiada s’ha realitzat des de dijous fins diumenge, i ha tingut una gran demanda i nivell de satisfacció. Respecte a la Fassina Balanyà ha rebut 133, 32 visitants més que l’any passat. L’Oficina de Turisme també ha incrementat les seves consultes un 6,32 %, ha rebut aquests dies 420 consultes, donant servei i suport turístic a un total de 1.965 persones. 

El Museu Terra ha arribat a les 511 persones, 51 més que l’any 2023, amb un increment de l’11,08%. També destaquen les activitats a l’aire lliure, passejades i senderisme, així com les visites a l’església vella, els actes religiosos i l’enogastronomia de la zona. 

La procedència ha estat 90% Catalunya, 8% de la resta de l’Estat Espanyol i el visitant internacional és molt simbòlic, tan sols un 2%. 

Montblanc també registre bones xifres per Setmana Santa (Imatge: Cedida)

Les xifres creixen a Montblanc

Del dissabte 23 fins al diumenge 31 de març es van atendre 2.499 persones a l’Oficina de Turisme de Montblanc. El 2023 foren 2.121 i el 2022 1.400. La procedència ha estat principalment del país. De les 740 consultes ateses, com sempre, la gran majoria eren d’origen català, principalment de l’àrea metropolitana. Han representat un 68% del total. Els espanyols han estat el 27%. Els principals orígens han estat Euskadi, el País Valencià i Madrid. El turisme internacional no és massa important en aquest període de l’any, només un 5%.  

A banda de l’Oficina de Turisme, aquests dies hi ha hagut força activitat als monuments i equipaments culturals de la vila. La muralla s’ha pogut visitar durant deu dies consecutius i ha rebut 1.175 visitants, dels quals un terç eren menors de 14 anys, la qual cosa confirma el perfil familiar que tria Montblanc com a escapada cultural. El màxim també es registrà el dissabte 30 amb 325 visitants.  També hi ha hagut un ampli horari a l’església de Santa Maria, el Museu Comarcal, el Centre d’Interpretació d’Art Rupestre i el Museu del Pessebre de Catalunya.