Durant l’any 2023, 140 persones i empreses van formar part dels diversos serveis que ofereixen els tècnics de Concactiva per l’assessorament i creació d’empreses, així com ajuda per la tramitació de processos de la Generalitat.

Des de Concactiva es treballen diferents programes per tal d’afavorir la inserció laboral. Un d’ells és el programa 30 Plus, el qual durant el període 2022-23 va finalitzar amb la inserció de 22 participants i la seva tutorització durant un any. Pel que fa al període 2023-24 durant els darrers mesos es van realitzar els primers contractes i tutoritzacions de participants, arribant fins a 8 insercions laborals.

Un altre dels programes és Joves Actius Conca de Barberà, emmarcat en el programa Singulars, i és un projecte per afavorir la inserció laboral o el retorn al sistema educatiu dels joves entre 18 a 29 anys, proporcionant-los tutorització continuada, formació professionalitzadora i suport a l’hora de crear el seu itinerari personal. Durant el 2023 la formació va ser d’Electromecànica i Ajudant de Cuina i Sala.

Pel que fa a processos de formació, Concactiva va oferir el 2023 un curs de català inicial a Santa Coloma de Queralt, amb la participació de 23 persones nouvingudes, així com la formació laboral de persones amb discapacitat física, aconseguit 11 noves insercions laborals durant l’any passat.