Aquest dissabte a les 11 del matí s’ha inaugurat oficialment la Fira de Sant Vicenç de l’Espluga de Francolí, que celebra 458 edicions. Com ja és tradició els últims anys, l’encesa del peveter a la plaça 1 d’Octubre ha donat el tret de sortida al recinte Firal. L’acte ha anat presidit per l’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, la regidora de comerç de l’Espluga, Sara Pere i l’alcalde de Riudoms, Ricard Gili, com a municipi convidat a aquesta edició. Han estat acompanyats de regidors i representants de la comarca.

ÀUDIO: La regidora de comerç de l’Espluga de Francolí, Sara Pere, valora l’arrancada de la Fira

En un dia en què el sol ha lluït alt i el fred habitual de la Fira no ha estat present, un total de noranta paradistes s’han distribuït al llarg del carrer Lluís Carulla, la plaça de l’Església i la Travessera de Poblet, on s’han col·locat entitats i comerços de l’Espluga.

El binomi entre l’Espluga i Riudoms ha estat motivat per la donació de carpes per part del municipi de Baix Camp per poder celebrar la Fira, ja que les de l’Espluga van ser robades el passat mes de novembre a la seu de la brigada municipal.

ÀUDIO: Sara Pere parla de la sessió de carpes

Enguany el foc convidat ha anat a càrrec dels Diables de Riudoms, els seus Diablons i Lo Dracum, que juntament amb els Diables Kids de l’Espluga seran els protagonistes del correfoc que se celebrarà aquesta nit pels carrers del municipi.

ÀUDIO: L’alcalde de Riudoms, Ricard Gili, parla de la participació dels Diables de Riudoms

Poc abans de l’inici de Fira s’ha dut a terme una ofrena floral davant la placa d’homenatge als Espluguins morts a Mauthausen, així com l’esmorzar popular.

Una escultura en honor als diables perduts

Durant tot el dia a la plaça de l’Església la forja de Cal Biel durà a terme una escultura commemorativa en honor als membres dels Diables de l’Espluga de Francolí que han perdut la vida en els darrers anys. De cara a la tarda els familiars i amics dels homenatgats donaran forma final al projecte i els Diables de l’Espluga l’encendran per donar el tret de sortida al correfoc.

ÀUDIO: El forjador de Cal Biel, Enric de Cal Biel, explica el projecte

Galeria d’Imatges