El dúmper de la Brigada Municipal de l’Espluga de Francolí s’ha incendiat aquesta nit quan es trobava estacionat a l’exterior de l’antiga sala parroquial, actualment seu de Càritas. 10 minuts abans de les 9 de la nit, les flames han sorprès els veïns de l’entorn i ràpidament s’hi han desplaçat els Bombers i l’ADF de l’Espluga. Els efectius han pogut extingir el foc i evitar que afectés altres elements de l’entorn, com les taules i cadires de l’esmorzar de la Fira o el mateix edifici. Tot i això, el vehicle de l’Ajuntament sí que ha quedat malmès.

El dúmper feia unes hores que ja no es feia servir i estava ubicat a tocar de l’Església Nova pel muntatge del recinte firal i l’esmorzar popular d’aquest dissabte al matí. De fet, estava preparat per carregar la llenya. Un problema de la bateria podria haver originat l’incendi.

L’avís als Bombers de la Generalitat en un primer moment ha activat 5 dotacions, tot i que finalment no han estat necessàries i s’ha reduït el desplegament d’efectius. També hi han acudit els vigilants municipals, personal de la Brigada i membres del govern local.

Foto: ADF de l’Espluga de Francolí.