La Fira de Sant Vicenç celebrarà la seva edició número 458 amb un homenatge als Diables Kids del municipi que enguany compleixen el 10è aniversari. Seran els protagonistes del correfoc de dissabte a 2/4 de 9 del vespre juntament amb la colla infantil dels Diables de Riudoms i Lo Dracum, foc convidat de l’esdeveniment. La festa se celebrarà del 25 al 28 de gener de 2024.

ÀUDIO: La regidora de Comerç de l’Espluga de Francolí, Sara Pere, parla de l’homenatge als Diables Kids

L’obertura del recinte firal es farà dissabte a les 11 del matí. Pel que fa al nombre de paradistes, actualment totes les places es troben plenes i amb llista d’espera. A més, s’ha reservat un espai a la Travessera de Poblet perquè les entitats i comerços del municipi es puguin exposar de forma gratuïta. 

‘Érem, som i serem’ de Cal Biel

Com a novetat d’enguany, la forja de Cal Biel crearà en directe una escultura durant tot el dissabte amb les persones assistents a la Fira. Una activitat que s’ha anomenat ‘Érem, Som i Serem’ i que farà que aquesta escultura quedi per la prosperitat. També hi haurà demostració de forja de Cal Biel i Forja VPT a la plaça de l’Església a 2/4 de 7 de la tarda el mateix dissabte.

ÀUDIO: Sara Pere detalla aquest nou acte

A més, tindrem programació en directe de l’Espluga FM Ràdio, que es podrà seguir al 107.4 FM, per internet a EFMR.cat o pel canal del TDT. Durant tot el cap de setmana per aquest mateix estand passaran antics col·laboradors de l’emissora, ja que enguany celebra la seva 40a Temporada de ràdio.

Altres activitats que hi seran presents són l’habitual Esmorzar Popular de la Fira, activitats amb el Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet i l’ADF de l’Espluga, l’obra ‘Meugenio. REUbicando al Genio’ al Teatre del Casal, o la xerrada ‘Víctor Català, del drama rural a la mirada ecològica’ divendres al MVR, entre d’altres. Així com les habituals atraccions de fira al Pavelló del Casal.

La música també tindrà un paper important. El mateix divendres al local d’Auvënguen, a partir de les 9 de la nit i fins a les 2 de la matinada, Nit jove de la Fira amb DJs. L’endemà al Pavelló del Casal, a partir de 2/4 d’1 de la matinada, concert amb el grup de versions Her Majesty Band. El mateix dissabte, però a les 6 de la tarda i des del local de l’Associació de Jubilats i Pensionistes hi haurà un berenar amb música en directe dels joves espluguins Bernat Morlans i Gerard Bel.

La Fira continuarà amb el relat del foc com a protagonista (Imatge: Laia Molné)

Un pressupost ajustat a la situació actual

A causa de la situació del consistori, la Fira ha reduït el pressupost 5.000 euros, el que s’ha vist reflectit en la pèrdua d’activitats com la mostra d’escultures amb serra, que era una de les més consolidades de la festa. Sí que es farà un concurs de serra. Altres activitats que s’havien impulsat l’any anterior, com la pujada a un globus aerostàtic, tampoc es mantindran.

ÀUDIO: La regidora de Festes explica com s’ha adaptat el pressupost

Pel que fa al cartell d’enguany, creat per l’espluguí Àlex Foix, es tracta d’una fotografia del també espluguí Pep Torres que ha estat adaptada per l’ocasió.

ÀUDIO: El creador del Cartell, Àlex Foix, detalla el procés