Montblanc ostentarà aquest 2024 la Capital dels Tres Tombs de Catalunya. Per això, aquest diumenge, el pintor montblanquí Gerard Castellví ha pronunciat el pregó que dona l’inici oficial a aquesta capitalitat. Castellví, que ve d’una família de cinc generacions de carreters, ha homenatjat aquesta tasca feta ofici a través de records i fotografies dels seus avantpassats.

La capitalitat montblanquina, que acollirà -entre altres- actes i exposicions per difondre la tradició dels Tres Tombs, culminarà el dia 5 de maig, quan els carrers de la vila Ducal seran l’escenari de la 27a Trobada Nacional de Tres Tombs.

Des de la Federació Catalana dels Tres Tombs, celebren que aquesta tradició segueixi ben viva, fet que es demostra amb la incorporació de més municipis catalans a l’entitat.

Abanderats del 2024

Durant l’acte de presentació, Caldes de Montbui, que va ser capital l’any passat, ha fet el traspàs de la bandera. Enguany, l’entitat abanderada de la Trobada Nacional serà la unitat muntada de la Guàrdia Urbana de Reus.