El passat divendres dia 10 de novembre, va tenir lloc l’acte de cloenda del 40è aniversari de l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà. En aquesta ocasió, l’Arxiu va organitzar la XII jornada cinematogràfica ‘Imatges que fan història’, en la que hi van assistir més de 120 persones.

L’audiovisual projectat estava format per deu fragments de pel·lícules que van transportar a l’espectador al Montblanc del segle XX. Aquestes havien estat cedides per Joaquim Coll, Gabriel Saura, Albert Baldrich, Serapi Vendrell, Josep Cortès, Josep M. Moix, Antoni-Oleguer Serrano i Jaume Civit. Com a part de l’acte, la directora de l’Arxiu Comarcal, acompanyada dels representats polítics, va fer entrega als donants de les pel·lícules d’un fitxer digital amb la còpia de l’audiovisual projectat.

La directora de l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà, la senyora Montse Gomà, va recordar durant el seu discurs que aquesta jornada cinematogràfica tanca un any de molta feina per part de l’equip que conforma l’Arxiu, ja que s’han centrat molts esforços a fer arribar la documentació a tots els pobles de la comarca mitjançant actes de difusió, exposicions, activitats i tallers diversos.

El president del Consell Comarcal, Joan Canela, va destacar la implicació de l’Arxiu Comarcal quan a la conservació del patrimoni documental de la comarca i va insistir amb la necessitat de treballar perquè la nova seu de l’Arxiu es construeixi amb la màxima celeritat possible.

Més de 120 persones van acudir a la presentació (Imatge: Cedida)

L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Montblanc, el senyor Oriol Pallisó, del president del Consell Comarcal, el senyor Joan Canela, i del subdirector General d’Arxius i Gestió Documental de la Generalitat de Catalunya, el senyor Joaquim Borràs. A més de la consellera de Cultura del Consell Comarcal i de l’equip de regidors i regidores del consistori montblanquí.