Enguany el recapte d’aliments a l’Espluga de Francolí s’avança a la data del Gran Recapte i se celebrarà del 13 al 19 de novembre en tots els establiments locals del municipi, inclòs BonÀrea i Coaliment Joan Poblet. Càritas l’Espluga ha decidit impulsar aquest nou format amb la intenció que tots els aliments recollits es quedin al municipi i no s’hagin de distribuir posteriorment des de la central del Banc dels Aliments.

ÀUDIO: La membre de Càritas l’Espluga, Maria Àngela Anguera, explica aquesta decisió

ÀUDIO: La membre de Càritas l’Espluga, Maria Rosa de la Morena, detalla perquè fan aquest canvi

Els productes més necessitats per enguany són cereals, caldo, sucre, farina, conserves i productes d’higiene personal i domèstica com sabó de rentar la roba i pels plats, gel de cos, sabons, compreses i bolquers, tant per a infantils com per a adults, entre altres productes que es poden consultar directament amb Càritas l’Espluga.

Per tant, durant tota la setmana es podran fer donatius de tota classe de productes que aniran, de forma directa, a Càritas l’Espluga. També es podran fer els donatius, materials o monetaris, els dilluns de 10 a 12 del migdia i dijous de 5 a 7 de la tarda al local de Filigranes o també a través del Bizum 01749 o el compte bancari de La Caixa ES04 2100 9046 9802 0001 0199.

25 famílies en servei

Des de Càritas l’Espluga actualment atenen 25 unitats familiars, un número molt superior si es desglossa per persones, ja que hi ha nuclis familiars que poden arribar a les 8 persones. És per això que l’entitat demana la col·laboració ciutadana per poder donar cabuda a l’alta demanda actual.