A partir de demà, 1 de novembre, el Monestir de Poblet afegirà a les seves pregàries habituals tres de noves: La Tèrcia, la Sexta i la Nona, aquestes es feien abans de forma conjunta amb la pregària del migdia a la capella de Sant Esteve, però ara es faran de manera diferenciada a l’Església Major.

Concretament, la Tèrcia es farà a les 8 del matí juntament amb la missa conventual, la Sexta a la una del migdia i la Nona a 3/4 de 3 de la tarda. En tots els casos les cerimònies són obertes al públic.

Renovació del llibre d’ofici

Una altra novetat és la creació de nous llibres litúrgics que, des de fa dos anys, preparava un grup reduït de membres de la comunitat. Amb aquests canvis es preveu facilitar el cant de la salmòdia, tots en català, i recuperar els vuit tons tradicionals cistercencs a l’hora de fer els cants.

Les antífones, tornades abans dels salms, seran en català per als diumenges i fèries del temps ordinari, i en llatí per al cicle temporal i santoral. Les noves antífones catalanes s’han compost aplicant els criteris de la simplicitat musical inspirats en les melodies gregorianes, i les antífones en llatí són les del repertori cistercenc, sempre amb la traducció al català.