El passat dissabte 30 de setembre, el grup de Diables de l’Espluga de Francolí va organitzar la VII Trobada de colles infantils ‘Criatures Infernals’. La present edició, a més, servia de celebració pel novè aniversari de la seva colla infantil. La jornada va reunir a unes 200 persones, a més tot el públic present. Una trobada que s’havia d’haver celebrat a inicis de mes, però que es va veure ajornada a causa de la pluja.


L’acte va començar a les 7 de la tarda, amb la plantada del seguici popular convidat i espluguí, a la plaça de l’Església. On es van veure les bèsties el Griu de Tarragona, el Poll Foll de Ripollet, el Senglar Petit, el Senglar Gran i la colla de diables del Catllar. Seguidament, es va fer l’acte més institucional, on es va donar un record a totes les colles de diables convidades que aquest any va ser una forca en miniatura.

A les 9 de la nit es va iniciar el correfoc pels carrers de la vila, fins a arribar a la plaça Montserrat Canals. Allí ens van fer diverses enceses i com ja és habitual la gran rotllana amb tots els tambors convidats i espluguins per finalitzar i on tots els diables van ballar de forma conjunta.