El curs escolar es va iniciar a tota la comarca aquest mes de setembre i les queixes de la situació d’enguany han estat constants. Als problemes per un inici de curs avançat i la falta de preparació se suma ara la reclamació de les Escoles Rurals de la Conca, que asseguren falta de recursos per poder fer sortides i excursions amb l’alumnat.

Des de la ZER Conca de Barberà expliquen que la pujada del preu del gasoli els afecta greument a l’hora de programar sortides i que seria necessari un augment de pressupostos per poder igualar-ho a anys anteriors. A més, en tractar-se de pocs alumnes i escoles disseminades la situació és encara més delicada.

ÀUDIO: La directora de la ZER Conca de Barberà, Anna Maria Bonell, detalla els fets

A la ZER Poblet han de programar les sortides de forma exhaustiva per poder aprofitar el dia en un mateix indret, ja que poden fer poques excursions a causa de la falta de pressupostos.

ÀUDIO: La secretaria de la ZER Poblet, Imma Bové, assegura que han de fer les sortides amb comptagotes

Des del Consell Comarcal ja han informat que enguany es retallarà encara més la partida emesa per aquestes activitats provinents de la Diputació de Tarragona. El Centre de Recursos Comarcal es troba actualment en negociacions amb el Consell per millorar les condicions.

L’Escola de Rocafort continua en barraques des del canvi anunciat el 2021 (Imatge: Cedida)

L’escola de Rocafort de Queralt, aturada

La ZER Conca de Barberà també reclama que el Govern desencalli la situació de l’escola de Rocafort de Queralt, ja que porten des de l’any 2021 esperant un nou centre, però la partida necessària per construir-lo encara no ha sortit reflectida als pressupostos anuals.

ÀUDIO: Anna Maria Bonell detalla en quin punt es troben

L’Associació de Famílies d’Alumnes i el centre han recollit firmes per reclamar un canvi en aquesta situació i durant l’últim curs escolar van tallar la carretera per denunciar-ho.