L’Ajuntament de Montblanc va celebrar, aquest dimarts, el ple ordinari del mes de juliol. Un dels temes destacats del plenari va ser l’aprovació, per unanimitat, de la modificació del conveni amb l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Montblanc. L’objectiu del nou conveni és fer una aportació econòmica per l’adquisició d’una nova ambulància. Es farà de manera plurianual fins al 2027 amb un import total de 210.000 euros. Aquest 2023 es farà una primera aportació de 30.000 euros i els altres anys l’aportació anual serà de 45.000 euros.

ÀUDIO: La regidora de seguretat de Montblanc, Judit Pere, detalla la importància d’aquesta acció

Un altre punt del plenari d’aquest dimarts va ser l’aprovació d’una nova modificació de crèdit. En aquest cas, una d’elles és per fer front a les obres de millora de la nau de la brigada municipal, que fa dos estius va quedar inutilitzada a causa d’un incendi. La modificació de 55.000 euros ha de servir per consolidar la teulada de la nau. També es va fer una modificació 17.600 euros per adquirir mobiliari per l’escola municipal de música i per altres serveis de l’Ajuntament. Tot plegat es finançarà amb una operació de crèdit.

ÀUDIO: La regidora d’hisenda i economia, Raquel Huguet, argumenta sobre aquest crèdit

ÀUDIO: El regidor de Montblanc Progressa, Josep Andreu, critica la mesura

Una altra modificació de crèdit de 16.000 euros es va aprovar per complementar una subvenció de 35.000 euros que servirà per fer excavacions i obres de millora a l’església Vella de Prenafeta. L’Ajuntament la va adquirir l’any 2018, però encara no s’hi havia fet cap actuació. L’actuació, per poder cobrar la subvenció, s’ha de fer durant aquest any.

D’altra banda, el plenari va aprovar incorporar a l’inventari de l’Ajuntament de Montblanc un terreny de 4.500 metres quadrats a tocar de Verallia on Endesa val construir una estació transformadora. Un cop registrat a l’inventari, l’Ajuntament ha acordat vendre’l a l’empresa per valor de 19.000 euros.

Govern i oposició, enfrontats

El ple també va aprovar diverses relacions de factures pendents de pagament que no tenien partida per un valor total de gairebé 100.000 euros. En aquest sentit, l’exalcalde Josep Andreu insistia que les dades que donava el govern sobre factures pendents no són correctes. Assegurava que les factures pendents de pagament a 16 de juny, que es va fer el relleu a l’alcaldia, ascendien a 850.000 euros. 

ÀUDIO: Josep Andreu, en contra de les xifres presentades per l’equip de govern

El govern, però, assegura que la xifra supera el milió d’euros, si es tenen en comptes factures que han entrat durant aquest mes i que provenien de l’anterior mandat. L’alcalde, Oriol Pallissó, destacava també els compromisos de compra adquirits per l’anterior govern, sens partida ni contracte. 

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc, Oriol Pallissó, aclareix les xifres