L’Espluga de Francolí limita l’extracció d’aigua de la basa de les Comes. Una mesura que s’ha pres per assegurar que es fa un ús adequat d’aquest servei, que no es troba connectat a la xarxa municipal i que s’ha habilitat per pagesos i ramaders. 

A partir d’ara només es podrà fer ús del servei de 7 del matí a 2 del migdia i serà necessari demanar cita prèvia per fer extracció d’aquesta aigua, així com està empadronat a l’Espluga de Francolí. El consistori ha pres aquesta mesura per evitar un mal servei de la basa i limitar el seu servei per la falta d’aigua.

ÀUDIO: El regidor de Serveis Municipals de l’Espluga de Francolí, Xavier Rosell, detalla la situació

D’altra banda, la bassa d’en Jan, habitualment la més utilitzada per l’agricultura, està molt limitada per la seva capacitat, molt baixa actualment. És per això que la majoria de serveis es deriven a la bassa de les Comes.

La situació pel que fa a l’aigua de boca continua sent alarmant a l’Espluga de Francolí amb els dipòsits amb una capacitat del 20% i l’aportació diària de camions cisterna. Per aquest motiu l’equip de govern no descarta ampliar els talls diaris i fer-ne inclús de 24 hores.

ÀUDIO: Xavier Rosell explica que la situació podria obligar a fer talls més extensos

El consistori continua treballant amb diverses línies obertes: d’una banda, falta la confirmació de l’Agència Catalana de l’Aigua sobre l’aigua del nou pou construït al parc del Garber, una validació que s’espera, arribi en les pròximes setmanes. L’Ajuntament també preveu connectar-se amb un pou privat aquest estiu. Aquestes línies poden ajudar a millorar els dipòsits, però no són una solució definitiva al problema, per això es continua treballant per l’arribada de l’aigua de l’Ebre a l’Espluga i la reparació de la xarxa de clavegueram, molt deteriorada.