Aquesta setmana, s’ha fet públic un manifest de suport a Josep Andreu com a candidat al Senat per la demarcació de Tarragona de Junts per Catalunya.

Aquest manifest està signat per diferents personalitats dels Països Catalans com Carles Puigdemont, Josep Lluís Albinyana, Cristòfol Soler, Quim Torra, Josep Lluís Carod-Rovira o Carme Garcia. Entre els firmants hi ha membres que havien format part de diferents formacions polítiques com ERC, CIU, PSC o ICV.

El manifest, titulat “voteu o no voteu, al senat, Pep Andreu. Manifest cívic de suport a Josep Andreu com a candidat al Senat” demana “el vot al Senat pel candidat Josep Andreu i Domingo” des de posicionaments ideològics diversos “reconeixent la seva tasca com a batlle de Montblanc” i el seu “compromís en la lluita pel país i la llengua, la justícia social, la cultura i la llibertat nacional”. Per tots aquests motius, i d’altres que es mostren en el manifest la vintena de firmants demanen “el vot personal per a Josep Andreu”.

D’aquesta manera, Josep Andreu ha rebut el suport de personalitats rellevants com a presidents de la Generalitat de Catalunya, del Consell del País Valencià o del Govern Balear per tal que, des del Senat, defensi la llibertat nacional per sobre dels partits i ideologies.

Acte polític a Montblanc

El cap de llista de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats per al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès, Josep Maria Cruset, ha fet una crida a votar el 23 de juliol per defensar Catalunya i la demarcació davant l’Estat espanyol. “Si no defensem el país i no defensem les nostres comarques, ningú ho farà per nosaltres. De fet, aniran contra nosaltres, contra el nostre progrés, benestar i llibertat”, ha afirmat en un acte de campanya a Montblanc, amb 200 persones, acompanyat pel candidat al Senat, Pep Andreu, la presidenta del partit, Laura Borràs i el president del grup parlamentari, Albert Batet.

Per la seva part, Andreu ha admès que “ha estat un cop dolorós no ser alcalde de Montblanc, però ningú em traurà haver estat alcalde d’aquesta vila l’1 d’Octubre del 2017”. “Ha estat molt dur, però vinc d’unes tradicions molt fermes, del montblanquisme, d’una vila amb caràcter catalanista i sempre a favor de la llibertat del nostre poble”, ha reivindicat en la seva intervenció, on ha agraït les mostres de suport amb la sala plena. 

El cap de llista al Senat també ha dit que “hem de ser ferms en defensar-nos de les injustícies i volem que pugui tornar el president Puigdemont. Junts, amb el president Puigdemont, serem capaços d’aconseguir que la nostra pàtria sigui plena, lliure i justa”. “Per Catalunya, resistirem i diumenge hem de guanyar”, ha exclamat.