La situació política actual ha sigut la protagonista dels parlaments de l’acte institucional d’encesa de la Flama del Canigó a l’Espluga de Francolí. Tant l’alcalde del municipi, Josep Maria Vidal, com la presidenta d’Òmnium Conca de Barberà i Baixa Segarra, Núria Griso, han fet una crida a lluitar a les urnes contra l’ascens dels partits d’extrema dreta.

A 2/4 de 7 de la tarda la Flama del Canigó ha arribat a l’Espluga de Francolí de la mà del Club Atlètic Espluguí. Els més petits han portat la flama fins a la plaça Montserrat Canals acompanyats dels elements de la cultura popular. Allà s’ha donat inicia a l’acte institucional amb l’encesa del peveter, que enguany ha anat a càrrec de l’alcalde del municipi Josep Maria Vidal, acompanyat de representants del nou consistori.

Un cop encès el peveter i llegit el manifest per part de la nova regidora de Cultura, Sara Pere, la Flama del Canigó s’ha repartit a 14 pobles de la Conca de Barberà, Baixa Segarra i les Garrigues. L’acte ha finalitzat amb una mostra de ball dels elements de cultura popular.

ÀUDIO: La regidora de Cultura de l’Espluga de Francolí, Sara Pere, posa en valor l’acte institucional d’enguany, que ha anat a càrrec del nou consistori

La festa continuarà a les 11 amb el correfoc pels carrers de Sant Miquel, Sant Antoni, Sortetes, Lluís Carulla i plaça Montserrat Canals, seguit de l’espectacle pirotècnic al Casal de l’Espluga i la lectura del manifest de la Flama del Canigó. La nit finalitzarà amb el grup de versions Akelarre i l’actuació de Pd Peting.

ÀUDIO: La presidenta dels Diables de l’Espluga de Francolí, Lourdes Rosselló, explica les bones xifres d’enguany

GALERIA D’IMATGES

Recopilatori de fotografies de l’arribada de la Flama del Canigó i l’acte institucional a la plaça Montserrat Canals (Imatges: Laia Molné)