Aquest dimecres al vespre s’ha celebrat un ple extraordinari a l’Espluga de Francolí per aprovar la contractació de l’empresa guanyadora del concurs per realitzar el canvi de la xarxa de clavegueram de la urbanització Carreras. Amb un pressupost de 760.000 euros, està previst que les obres s’iniciïn en un parell de mesos, temps que té l’empresa per presentar qualsevol documentació extra.

Les obres comportaran el canvi de quasi 4 quilòmetres de canonades de fibrociment i plàstic i les escomeses d’aigua per connectar els abonats. Per fer tot aquest procés dividirà el projecte en diverses fases i carrers i es farà ús d’un sistema provisional per evitar els talls totals d’aigua a la població.

ÀUDIO: El regidor de Serveis Municipal de l’Espluga de Francolí en funcions, Xavier Rosell, detalla aquest punt de les obres

Per executar les obres es compta amb una subvenció de 500.000 euros dels Fons Next Generation, els terminis de la qual s’han ampliat. Abans l’Ajuntament havia de començar les obres el mes de juny, però finalment s’amplia el marge per completar el projecte.

ÀUDIO: L’alcalde en funcions de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, parla de l’ampliació de terminis

El punt s’ha aporvat per unanimitat en un ple extraordinari (Imatge: Gerard Bosch)

Cal remarcar que l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí rep aquest ajut dels Next Generation dins de la convocatòria de subvencions adreçades als ens locals amb menys de 20.000 habitants per millorar i renovar les xarxes d’abastament d’aigua en baixa dels municipis, aconseguint una reducció mínima del 20% de pèrdua real d’aigua.